Valikko Sulje

Kuorasjärven kunnostussuunnittelu etenee kunnostustoimenpiteiden kartoituksella

Kuorasjärven kunnostussuunnittelu ja mahdollisten kunnostustoimenpiteiden toteutus etenee yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa. Hanketta varten perustettu Kuorasjärven ja Saukkojärven yhteinen suunnittelutoimikunta on työskennellyt ELY-keskuksen johdolla.

Toimikunta on kartoittanut laajalti eri toimenpiteitä ja niiden vaikutuksia järven tilaan. Tärkeänä tavoitteena on pidetty järven ranta-asukkaiden mahdollisuutta osallistua kunnostustoimenpiteiden kartoitukseen.

ELY-keskus lähettää kaikille Kuorasjärven rannanomistajille kyselyn, jonka tarkoituksena on kartoittaa kiinteistönomistajien näkemykset järven kunnosta ja mahdollisista kunnostustoimenpiteistä. Kyselyssä on mukana infopaketti, josta rannanomistaja saa monipuolisesti tietoa eri toimenpiteiden toteutuksesta ja vaikutuksesta järven tilaan. ELY-keskus tekee lopullisen päätöksen, mitkä toimenpiteet otetaan jatkoselvitykseen. Kysely on tarkoitus lähettää kuluvan kevään aikana.

Kuorasjärvi – huolenpidon arvoinen!